Wednesday, 24 April, 2024

Βρωμιά και δυσωδία στα Γιαννιτσά

Είμαστε ως λαός βρομιάρηδες, είναι γεγονός. Ας φύγουν τα σκουπίδια από το σπίτι μας, από το όχημα μας και όπου θέλουν ας πάνε…

δεν μας ενδιαφέρει αν γίνεται χρηστή διαχείριση των απορριμμάτων, αν υπάρχει ανακύκλωση… ούτε καν να έχουμε τις κατάλληλες σακούλες για να εναποθέσουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους.

Κάπως έτσι προφανώς, με ανοιχτές σακούλες απλά ρίχτηκαν δίπλα από κάδους τα πρωινά σκουπίδια από κάποια… νοικοκυρά και διασκορπίστηκαν παντού στη συνέχεια από αδέσποτα.

Στη συνέχεια βέβαια πέρασε το απορριμματοφόρο, αλλά δεν μαζεύτηκε τίποτα! Ξέρετε όμως κάτι; Θα ‘πρεπε όποιος είδε την… κυρία ή τον κύριο που τα πέταξε έτσι με ανοιχτές σακούλες να την βάλει να τα μαζέψει με τα χέρια.

Σε όλους τους χώρους… όπου και να κοιτάξεις, είτε στις άκρες δρόμων, νησίδων, βλέπεις πεταμένα πλαστικά καπάκια, ποτήρια καφέδων, είτε κουτιά φυτοφαρμάκων, όπως έχουμε άπειρες φορές αναφέρει… δείτε και εδώ και οι κάδοι ας είναι άδειοι.

Ίσως να αλλάξουμε τακτική αν επιβάλλονται πρόστιμα και με το φόβο αυτό να αποκτήσουμε αίσθημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι ντροπή να περνάνε μετά οι υπάλληλοι του δήμου και να μαζεύουν με το φαράσι τη χαρτί της σοκολάτας που φάγαμε και πετάξαμε κάτω αμέριμνοι (και αναίσθητοι!). Όσο για το έργο από πλευράς δήμου, οι κάδοι κάποτε θα πρέπει να πλυθούν και να αλλαχθούν πλήρως, όχι μόνο καπάκια …

όπως διαπιστώνουμε στη “Διαύγεια” 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου