Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανεξέλεγκτη ρίψη συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Παλαίφυτο

Το δυσάρεστο φαινόμενο της ρύπανσης κοινόχρηστων χώρων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης συσκευασιών φυτοφαρμάκων, εξακολουθεί να παρατηρείται ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές.

Αυτή είναι η κατάσταση σε ένα από τα σημεία γεμίσματος των βυτίων ψεκασμού στο Τ.Δ. Παλαιφύτου, απέναντι από την εταιρία δομικών υλικών.

Όλα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους δεν νοιάζεται κανείς πια, δεν υπάρχουν κάδοι συλλογής των κενών δοχείων για τα φυτοφάρμακα που ρέουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Παρόλο που υπάρχει υποτίθεται πρόγραμμα συλλογής κενών συσκευασιών, όπως και αυστηρά πρόστιμα από τη μη τήρησή του, τίποτε δεν εφαρμόζεται και κανείς δεν νοιάζεται για αυτό.

Δυστυχώς πολλές φορές η συμπεριφορά των αγροτών για τα συγκεκριμένα απόβλητα είναι λανθασμένη και ενώ θα έπρεπε να συλλέγονται οι συσκευασίες και η ρίψη τους να γίνεται σε ειδικούς κάδους, απλά ρίχνονται με άλλα είδη αποβλήτων όπως κλαδιά, σκουπίδια, μπάζα… με αποτέλεσμα να προκαλούν μόλυνση στο περιβάλλον και επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία, με την άγνοια ή την αδιαφορία τους.

Κατά καιρούς στους δήμους της Πέλλας, αλλά και από την Αντιπεριφέρεια έχουν γίνει ημερίδες για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, των συσκευασιών με εναπομείναν σκεύασμα και του πλεονάζοντος ψεκαστικού διαλύματος, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά.

Και οι δήμοι όμως δεν έπραξαν τα δέοντα. Δηλαδή να τοποθετήσουν αντίστοιχους κάδους σε σημεία αγροτικών οδών, όπου κρίνεται ότι χρειάζονται.

Όπως και στην περίπτωση της Νέας Πέλλας, όπου ο «Λόγος της Πέλλας» είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο του 2017. Δείτε εδώ

Δείτε εδώ τα μέτρα για τη Διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου