Friday, 26 April, 2024

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο ΓΕΛ και το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε το πρώτο κουδούνι το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017 για το 2ο ΓΕΛ, το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών “Κύριλλος και Μεθόδιος” και το Μουσικό σχολείο

για τη φετινή σχολική χρονιά.Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν η βουλευτής Πέλλας Θ. Τζάκρη και ο δημοτικός σύμβουλος Α. Επιτροπάκης.

Η κ. Τζάκρη στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, καθηγητές και γονείς. Πιο συγκεκριμένα τόνισε:
“Στους μαθητές, σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν μια ακόμα χρονιά με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης θα ήθελα να πω ότι τα σχολικά χρόνια είναι η μεγάλη σας ευκαιρία για να θέσετε στέρεες βάσεις για το μέλλον σας. Σας προτρέπω να μη δειλιάσετε μπροστά στο νέο, να μη φοβηθείτε μπροστά στο άγνωστο, να μην αποθαρρυνθείτε από την όποια δυσκολία μπορεί να συναντήσετε…”.
Οι καθηγητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, όπως και του Μουσικού σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου) ευχήθηκαν στους μαθητές μια καλή σχολική χρονιά, με πρόοδο και υγεία.Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα βιβλία, όπου γέμισαν οι τσάντες των μαθητών! Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αύριο το πρωί θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανανέωση του σχολικού προγράμματος «με έμφαση στις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, με νέα γνωστικά αντικείμενα και εξορθολογισμένη διδακτέα ύλη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου