Friday, 29 March, 2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας τους οποίους διοργάνωσαν η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας   και οι Σχολικοί  Σύμβουλοι  ΠΕ 02 των ίδιων Διευθύνσεων.

Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στις 2 Απριλίου 2015. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν οι νικήτριες ομάδες της Α΄ φάσης από τα σχολεία της ΔΔΕ Πέλλας, το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και οι νικήτριες ομάδες από τα σχολεία της ΔΔΕ Ημαθίας, το 1ο ΓΕΛ Βέροιας και το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας. Όλες οι ομάδες έδωσαν δύο αγώνες.

 Τα διαγωνιζόμενα σχολεία κέρδισαν τα παρακάτω βραβεία:

·      1ο  Βραβείο,  1ο ΓΕΛ Βέροιας.

·      2ο  Βραβείο,  3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών.

·      3ο  Βραβείο,  2 ΓΕΛ Αλεξάνδρειας.

·      4ο  Βραβείο,  1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών.

 Επίσης, απονεμήθηκαν Βραβεία καλύτερου ομιλητή/τριας στους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν για τα επιχειρήματα τους (είτε σε ομάδα Λόγου είτε σε ομάδα Αντίλογου) και τους δύο αγώνες.

·1ο Βραβείο καλύτερου ομιλητή στον Βελέντζα Ιάσονα –Γεώργιο, του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

·2ο Βραβείο καλύτερης ομιλήτριας στην Κετικίδου Ουρανία, του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.

·3ου Βραβείο καλύτερου  ομιλητή στον Μεϊμαρίδη Χαράλαμπο, του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

 Στους αγώνες συμμετείχαν ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ως  μέλη κριτικών επιτροπών,  είκοσι (20)  εκπαιδευτικοί  από τα σχολεία της Πέλλας και της Ημαθίας. Τους Αγώνες παρακολούθησε και συμμετείχε τιμητικά, η κ. Αλεξάνδρα Μάρα, Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Αγώνες Ρητορικής Τέχνης περισσότερο από μια δεκαετία με μεγάλη επιτυχία για τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

 Στην τελετή  λήξης  απονομής των Βραβείων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αναστασία Μαυρίδου, συγχάρηκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας.

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, ευχαριστεί δημόσια  και συγχαίρει όλα τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στην Α ή / και  Β΄ φάση των αγώνων.

 Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Πέλλας για την συνεισφορά του  στην φιλοξενία των μαθητών, κατά την Α΄ φάση των αγώνων, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

 Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν απερίφραστα την ευχαρίστησή τους  από τη συμμετοχή τους στους αγώνες, αλλά και την επιθυμία τους να πραγματοποιούνται ετησίως οι αγώνες προκειμένου να καλλιεργείται η κριτική σκέψη των μαθητών, η άσκηση τους στην σωστή οργάνωση αποτελεσματικού λόγου, στην τεκμηριωμένη και ευπρεπή διαφωνία, στην ανάληψη και εκφορά δημόσιου λόγου, στο σεβασμό του άλλου, στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενεργών  πολιτών.

IMG_1523min IMG_1538min IMG_1580min

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου