Friday, 19 April, 2024

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Δωρεά Οργάνων

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την Δωρεά Οργάνων

Η μεταμόσχευση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα και έχει καθιερωθεί πλέον σήμερα ως μία θεραπευτική πρακτική. Επιτρέπει την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν χαθεί, και σε μερικές περιπτώσεις είχαν μερικώς υποκατασταθεί με μία μηχανικού τύπου μέθοδο (π.χ. αιμοκάθαρση).

            Θεωρητικά, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θετικοί στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. Στην πράξη όμως αισθανόμαστε φόβο, επιφυλακτικότητα ή ακόμη και αδιαφορία.

            Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, αλλά και όλου του κοινωνικού συνόλου, μπορούν να εξισορροπήσουν τέτοια προβλήματα.    Αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μίας μεταμόσχευσης λοιπόν αποτελεί η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών.

            Για το σκοπό αυτό η Μ.Ε.Θ. της Μονάδας Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο Ε.Ο.Μ. Βορείου Ελλάδος, την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το Γραφείο Ποιότητας διοργανώνει μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

   Δωρεά οργάνων, Αγάπη – Αλτρουϊσμός – Γενναιοδωρία

 dwreanorganwn1

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00π.μ.  στη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

  Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2382350577 – 2382350578

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου