Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας και στο Ξενιτίδειο Αριδαίας

Η Μυρτώ Τζέλησι γεννήθηκε το 1993 στο Ρέθυμνο, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Μονόχορδο. Το 2008 απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας

με Άριστα με καθηγητή τον Βαγγέλη Συμσίρη, ενώ το 2012 πήρε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα και Έπαινο με καθηγήτρια την Έλσα Φήταμ. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Αττικό Ωδείο με τον Διονύση Μαλλούχο και το 2014 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα, Πρώτο Βραβείο και ειδική διάκριση (Χρυσό μετάλλιο). Παράλληλα, το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο Master of Music-Performanceon Stages (ClassicalPiano) της σχολής ΗKUUtrechts Conservatorium στην τάξη του Martynvanden Hoek ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα τσέμπαλου στην τάξη του Siebe Henstra. Αυτήν την περίοδο συνεχίζει ως contract student στην τάξη του καθηγητή Stephanede May στη σχολή Codarts Rotterdam.
Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους P. Frankl, D. Blumenthal, Ε. Σαραφιανό, Δ. Δημόπουλο, P. Moll, Π. Δημόπουλο κ.α. και σεμινάρια πάνω σε ευρύτερους μουσικούς τομείς όπως Τεχνική Αlexander, Τσέμπαλο, Παιδαγωγική του Πιάνου, Jazz Πιάνο κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ολλανδία και Ισπανία όπως στο FestivalaandeWaal (Zaltbommel) LisztWeek (TivoliVredenburg), “Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο” (Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου), “Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς” (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), “Το DNAτου Μπετόβεν” (Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής Αθηνών)κ.α. ενώ έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως τα μουσικά βραβεία ΦΙΛΩΝΑΣ 2014 και DionysiaTrust 2013.


Η αγάπη της για συνεργασία με άλλους μουσικούς την ώθησε να ασχοληθεί με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου με ειδίκευση στην τάξη εγχόρδων καθώς και εκκλησιαστικών φωνητικών συνόλων. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ευρύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς, σχήματα μοντέρνας μουσικής κ.α.
Την Τρίτη 30 Απριλίου στο Ξενιτίδειο της Αριδαίας, στις 21:00 και την Πέμπτη, 2 Μαΐου στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, στις 9 το βράδυ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου