Saturday, 20 April, 2024

Ματιές… τέχνης από τον Γιάννη Λιάκη και το “Λωτός Coffee & GastroBar“ στα Γιαννιτσά

Κάτι περίεργο… κάτι διαφορετικό συνέβη στον “Λωτό Coffee & GastroBar “ στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, στη Ζαμίδη 6, τις προηγούμενες ημέρες…

Ανάμεσα στις γεύσεις, τα χρώματα και τα πιάτα gourmet, κλικ φωτογραφικής μηχανής, παρουσίαση ενός προσώπου… Ο λόγος για τον Γιάννη Λιάκη που με μεράκι, τρέλα και φαντασία δημιουργεί τέχνη, όχι απλά…  φαγητό!Η άποψη της δημιουργού του όλου εγχειρήματος, κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης:

Τι όμως, εν τέλει, ορίζεται ως «gourmet»;

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε άρθρα και παρακολουθώντας παράλληλα την ιδιαίτερη σημασία που στις μέρες μας δίνεται σε ό,τι αφορά το φαγητό, θα έλεγε κανείς πως ο όρος αυτός, είναι αρκετά παρεξηγημένος (ναι… ΚΑΙ αυτός).

Κάποιοι, θα ισχυριστούν πως «gourmet» είναι το «ακριβό φαγητό». Το παράξενο, το δυσνόητο, το απρόσιτο. Το ποσοτικά λίγο.

Εδώ όμως, γίνεται μια τεράστια παράλειψη – (παρα)πληροφόρηση: Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Η ποιότητα της πρώτης ύλης, η σωστή -και συχνά χρονοβόρα- διαδικασία διαχείρισης αυτής, η ισορροπία της γεύσης, η όμορφη παρουσίαση, που πολλές φορές, μπορεί δικαίως να αναγνωριστεί ως  ε ι κ α σ τ ι κ ή  τ έ χ ν η.

Προσφάτως λοιπόν, είχα την ευκαιρία να μοιραστώ κάποιες ώρες με έναν δημιουργικό και αυθόρμητο τύπο, να βιώσω από λίγο πιο κοντά αυτά που προ ολίγου ανέφερα και κυρίως, να επικοινωνήσω με τρόπο τέτοιο, που μόνο η «παράλογη» φύση των καλλιτεχνών μπορεί να νοήσει ως λογικό.

Αυτοσχεδιαστικά, σχεδόν χωρίς λέξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε την πόρτα της κουζίνας και να αποκαλύψουμε όσα βρίσκονται πίσω από ένα όμορφο και γευστικό πιάτο. Να ανοίξουμε τις σκέψεις και την καρδιά του δημιουργού, χωρίς παραγγελίες, χωρίς κανονισμούς, χωρίς αποδείξεις, without any of expectations – με πλήρη ελευθερία και εκφραστικότητα!

Ξέρω, πως ο τίτλος του «Chef» ίσως να του είναι άβολος ή και αντιπαθητικός, όπως ακριβώς και ο τίτλος του «καλλιτέχνη». Προσωπικά, πιστεύω πως οι τίτλοι και τα αξιώματα, μας δίνονται πάντα από τους άλλους – εμείς, απλώς κερδίζουμε εντυπώσεις και εκτίμηση, κάνοντας αυτό που μας εκφράζει.

 Θα μου επιτρέψεις λοιπόν, όπως αναφέρει η Βάγια, να σε τιτλοφορήσω όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον κόσμο και τα πράγματα. Όπως ενσυναισθάνομαι αυτό, που στο δικό μου λεξιλόγιο λέγεται τέχνη.

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, όπως και το Λωτός Coffee & GastroBar​ καθώς και όλα τα παιδιά για τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Keep creating guys!!

 Vaia Daldis

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου