Wednesday, 8 May, 2024

Εκδηλώσεις Μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής στην Τοπική Κοινότητα Άγρα, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των δύο Ηρώων.

Την ίδια ημέρα στις 18:00 στο χώρο που μαρτύρησαν ο Καπετάν Άγρας και ο Αντώνης Μίγκας, στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς, συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Εθνομαρτύρων με επιμνημόσυνη δέηση, τον πανηγυρικό της ημέρας  από τον Ομότιμο Καθηγητή Α.Π.Θ., Αθανάσιο Καραθανάση, ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καρυδιάς, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας με επικεφαλής το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη  φρόνηση που πρέπει να επανέλθει σε αυτόν τον τόπο γιατί σκληροί κριτές θα είναι και οι πεθαμένοι και αυτοί που θα γεννηθούν…

Ακολούθησε ξενάγηση στο «Μουσείο Τ. Άγρα, Α. Μίγγα και γηγενών Μακεδονομάχων» Καρυδιάς και παρουσίαση χορευτικών με παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρυδιάς και Γαργαλιάνων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου