Saturday, 20 April, 2024

Βραβεία στους μαθητές σχολείων για το διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας (foto-vid)

Πλήθος μαθητών από όλο το νομό συμμετείχαν στο διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας: «Ατενίζοντας το μέλλον – διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας

με θέμα: «Ατενίζοντας το μέλλον – με το βλέμμα στο παρελθόν», με την εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων να πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαρτίου στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Πέλλας.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Πέλλας κκ Δανιηλίδου και Παπαδάκη, έλαβαν μέρος 16 σχολεία – Γυμνάσια-Λύκεια- με 24 εργασίες, καθώς κάποια σχολεία έδωσαν δύο και τρεις!

Σκοπός του διαγωνισμού η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία, εκπαιδευτικών και μαθητών, σε θέματα που αφορούν την Τοπική Ιστορία του Νομού Πέλλας καθώς και η παραγωγή πρωτότυπου ιστορικού υλικού, μέσα από την επεξεργασία πρωτογενών και δευτερογενών ιστορικών πηγών, τις οποίες επέλεξαν οι μαθητές.

Εξαιρετικές όλες οι εργασίες που παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν με τον τρόπο σκέψης, αναζήτησης και επεξεργασίας των στοιχείων, από τους μαθητές, που σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες ήταν δυσεύρετες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου