Thursday, 28 March, 2024

Τρεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ

Πέταξαν τον Άδωνι εκτός!

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρέχει τελευταία στιγμή με τις υπογραφές στο χέρι και, ωστόσο, να μην προλαβαίνει, έκλεισε η μεγάλη περιπέτεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Οι διεκδικητές θα είναι τελικά τρεις, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Κι αυτό γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε μεν κινηματογραφικά την υποψηφιότητά του – περνώντας με κόκκινο προκειμένου να προλάβει – αυτή απορρίφθηκε, δε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ, λόγω καθυστέρησης οκτώ λεπτών.
Κατόπιν όλων αυτών, η Νέα Δημοκρατία πάει με τρεις υποψήφιους προέδρους στις εσωκομματικές εκλογές και από τη Δευτέρα αρχίζει η πιο σκληρή φάση του πολέμου.
Τη Δευτέρα, και εφόσον δεν υπάρξουν έως τότε ενστάσεις, θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες και θα μπει πλέον στο τραπέζι το επόμενο θερμό ζήτημα – το πότε θα γίνει η προεδρική εκλογή.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πιέζει να στηθούν οι κάλπες το πολύ σε 15 με 20 ημέρες, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που επιδιώκουν μεγαλύτερη προεκλογική περίοδο και θέλουν να γίνουν οι εκλογές περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Η μεγαλύτερη μάχη, όμως, αναμένεται να δοθεί στη σύγκρουση των οικογενειών, βαρόνων και φατριών της ΝΔ που ήδη συγκροτούν τα στρατόπεδα των 4 υποψηφίων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο επίσημος «εκλεκτός» της πτέρυγας Καραμανλή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατεβαίνει με σημαία το «νέο κόντρα στο παλιό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στο όνομα και στην επιρροή της – διασπασμένης έστω – οικογένειας Μητσοτάκη.
«Αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή», δήλωσε καταθέτοντας νωρίτερα την υποψηφιότητά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας και το στίγμα της υποψηφιότητάς του: «Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας»… «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Στις δικές του δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό».
Χθες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταθέτοντας πρώτος απ’ όλους την υποψηφιότητά του έστειλε επίσης μήνυμα ενότητας και προειδοποίησε ότι θα ήταν λάθος για τη ΝΔ να αναζητήσει τον «αντί-Τσίπρα»…

Τρεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου