Friday, 29 March, 2024

Συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας: Επαναπροώθηση μεταναστών

Την επαναπροώθηση στην Ελλάδα προσφύγων που έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του News 24/7.
“Έχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα. Τα Υπουργεία Εσωτερικών (έχουν συμφωνήσει) και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει”, δήλωσε η Ελεονόρε Πέτερμαν, διευκρινίζοντας ότι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.
Σε ό,τι αφορά στην Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα έχουν επιτυχή κατάληξη. “Βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ. Γίνονται επαφές και σε υπουργικό επίπεδο και θεωρούμε ότι και η συμφωνία με την Ιταλία θα επιτευχθεί”, δήλωσε.
Διευκρινίζοντας σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη με την Αθήνα για το μεταναστευτικό, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν δήλωσε ότι αφορά μόνο περιπτώσεις αιτούντων άσυλο, οι οποίοι εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα -«τις λεγόμενες περιπτώσεις Eurodac 1», όπως εξήγησε-, ενώ αναφερόμενη στο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορεί να γίνει η επαναπροώθηση, επισήμανε ότι είναι μόνο 48 ώρες.
Η κ. Πέτερμαν διευκρίνισε ότι οι παραπάνω όροι είχαν τεθεί ήδη από την κυβέρνηση συνασπισμού ενόψει των σχετικών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την υπογραφή της, η οποία εκκρεμεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, η Αθήνα εκτιμά ότι θα επαναπροωθηθούν από το Βερολίνο στην Ελλάδα έως το τέλος του 2018 έως 1800 άτομα, ενώ το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί στο πλαίσιο των επανενώσεων σταδιακά από την Ελλάδα 2900 πρόσφυγες για τα έτη 2017 και 2018. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελλάδα θα λάβει και κάποια επιπλέον χρήματα.
news247

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου