Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ομολογία Μητσοτάκη: Η ΝΔ δεν έχει ακόμη ετοιμάσει σχέδιο για τη φορολογία (βίντεο)

Είτε άθελα του είτε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός πως πέρασε

ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ ακόμη δεν έχει σχέδιο για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει, αν και έχει αναδείξει την φορολογία ως αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής του πολιτικής. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν γίνεται το 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος, ομολογώντας πάντως ότι η Ν.Δ. επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιάσει μόλις αυτό είναι έτοιμο.

Με απλά λόγια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι σήμερα ένα χρόνο μετά την αναρρίχηση του στην αρχηγία της ΝΔ δεν υπάρχει σχέδιο για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε «θα το κάνουμε», με την παράλληλη παρουσίαση ενός κοστολογημένου σχεδίου για μείωση των δαπανών, εμμένοντας έτσι στο σχέδιο του για απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων έστω και αν προσπάθησε να το αρνηθεί. «Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να καλύψει τις πραγματικές του προθέσεις.

tribune

Ομολογία Μητσοτάκη: Η ΝΔ δεν έχει ακόμη ετοιμάσει σχέδιο για τη φορολογία

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου