Saturday, 20 April, 2024

Έκαψαν ελληνική σημαία – Επεισόδια για τον Γρηγορόπουλο σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Μόλις η πορεία έφτασε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ΥΜΑΘ.
Η πορεία συνεχίστηκε με τους κουκουλοφόρους να αναποδογυρίζουν κάδους στην οδό Αγίου Δημητρίου, μεταδίδει το thestival.gr.
Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο.

Κουκουλοφόροι που συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Εθνικής Αμύνης, πριν από λίγο έβαλαν φωτιά σε ελληνική σημαία.
Tα επεισόδια συνεχίζονται αυτή την ώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης και στην οδό Αρμενοπούλου.
Επεισόδια και στην Αθήνα
Οι πρωινές κινητοποιήσεις για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου σημαδεύτηκαν από επεισόδια, ξύλο, πετροπόλεμο, χημικά και 10 προσαγωγές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών.
Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το iefimeirda.gr από τα επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος φαίνεται μία από τις συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους κουκουλοφόρους, καθώς και προσαγωγές.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου