Thursday, 25 April, 2024

Θεοχάρης: Εκτός από παράνομο, μη ρεαλιστικό είναι μάλλον και άσκοπο το σχέδιο του Βαρουφάκη

Θεοχάρης: Εκτός από παράνομο, μη ρεαλιστικό είναι μάλλον και άσκοπο το σχέδιο του Βαρουφάκη

Το σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη εκτός από παράνομο, μη ρεαλιστικό είναι μάλλον και  άσκοπο, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας  Πληροφοριακών Συστημάτων και βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, αναλύει στο ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ τι πραγματικά σημαίνει η υποκλοπή ΑΦΜ.

Όπως είπε «Καταρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε αν μιλάει για σχέδια ή μιλάει για κάποιες νομοθετικές πράξεις. Έχω την αίσθηση ότι ο σκοπός του κ. Βαρουφάκη ήταν αυτός που ακριβώς λέει, δηλαδή να προσπαθήσει να φτιάξει ένα παράλληλο σύστημα we baking. Για να καταλάβει ο κόσμος σε μια ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας να μπορείς να δεις τον λογαριασμό σου και να μπορείς να κάνεις κινήσεις πληρωμών. Πρώτων οι τράπεζες έχουν επενδύσεις εκατομμυρίων που στηρίζονται σε πανίσχυρες υποδομές με εξαιρετικά συστήματα  ασφαλείας, τα οποία ο ρόλος τους είναι να μην υλοποιούνται τέτοια σχέδια, είναι λοιπόν αφελές να περιμένει κάποιος ότι μπορεί  να τα υλοποιήσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα  εβδομάδων ή έστω και λίγο μηνών.   Το δεύτερο είναι ο λόγος που χρειαζόταν τα στοιχεία αυτά, ο λόγος ήτανε υποθέτουμε να στείλει αυτό το γράμμα με το Pin όπως το περιγράφει αλλά και να έχουν αυτές οι σελίδες προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο κτλ  Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ήταν ένα μεγαλεπήβολό με αλλά και μη ρεαλιστικό σχέδιο και στο βαθμό που τα στοιχεία δεν φύγανε από την Γενική Γραμματεία, είναι δηλαδή σε κάποιο υπολογιστή ίσως το ρίσκο είναι μικρό για τους πολίτες»

Για το πώς θα γινόταν η ¨υποκλοπή ¨ των ΑΦΜ ο Βουλευτης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είπε « Προφανώς θα έπρεπε να πάρουν όλα τα στοιχεία των φορολογικών μητρώων και να τα αντιγράψουν έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την δημιουργία αυτού του τραπεζικού συστήματος. Όπως σας είπα εκτός μη ρεαλιστικό είναι και άσκοπή αυτή η δουλεία δηλαδή αν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να πάρει 5 ΑΦΜ από ανθρώπους που συνεργάζεται έτσι ώστε να  μην υπάρχει κανένα ζήτημα με προσωπικά δεδομένα και μ΄ αυτά τα 5 ΑΦΜ να το δημιουργήσει. Από εκεί και πέρα όταν το σχέδιο θα ενεργοποιείτο και δεν θα ήταν ένα Plan β και θα ήτανε η πραγματικότητα θα έπρεπε να περάσει όλες διατάξεις που θα χρειαζόντουσαν για να επεκταθεί στο σύνολο των ΑΦΜ, άρα εκτός από παράνομο, μη ρεαλιστικό είναι μάλλον και  άσκοπο»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου