Friday, 19 April, 2024

Διαβεβαιώσεις Στρατούλη για τις συντάξεις του Μαρτίου

Διαβεβαιώσεις Στρατούλη για τις συντάξεις του Μαρτίου

Για ενδεχόμενο πρόβλημα με τις συντάξεις του Μαρτίου έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, να εμφανίζεται, ωστόσο, καθησυχαστικός.
Διαβεβαιώσεις Στρατούλη για τις συντάξεις του Μαρτίου

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ωστόσο από τον Μάρτιο υπάρχει περίπτωση να έχουμε θέμα για το οποίο ωστόσο θα βρούμε λύση, τόνισε στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega ο κ.Ρωμανιάς.

Τόνισε πάντως ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για το θέμα. Εισήμανε επίσης ότι παρότι αρχικά η ρύθμιση που είχε γίνει με τις 100 δόσεις για την καταβολή των εισφορών είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, τώρα παρατηρείται κόπωση.

Στην ίδια εκπομπή, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, δεσμευόμενος ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες.

«Η κυβέρνηση η νέα που ανέλαβε και το υπουργείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχου. Όχι μόνο για το Γενάρη και τον Φλεβάρη, και για τον Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Σας διαβεβαιώ ως αρμόδιος υπουργός ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες, αυτό σας είπε και ο Γιώργος ο Ρωμανιάς ότι όποια προβλήματα προκύπτουν στο μέλλον θα τα λύνουμε άμεσα γιατί έχουμε σχέδιο και τις επόμενες μέρες θα σας ανακοινώσουμε, όχι εξαγγελίες με λόγια, θα κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις τις αμέσως επόμενες μέρες με τις οποίες θα αποδείξουμε ότι εμείς ήρθαμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων αλλά να σταματήσουμε τις μειώσεις και να αρχίσουμε να στηρίζουμε πιο αποφασιστικά το ασφαλιστικό σύστημα».

ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου