Thursday, 28 March, 2024

Βραζιλία: Πυρκαγιά στις Ακαδημίες της Φλαμένγκο – Δέκα ανήλικοι νεκροί

Φωτιά ξέσπασε σε έναν θάλαμο των Ακαδημιών νέων του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Φλαμένγκο, μίας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Βραζιλίας

με τουλάχιστον δέκα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ.
Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στον χώρο που προπονείται η ομάδα νέων της Φλαμένγκο, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ενώ οι ποδοσφαιριστές κοιμόντουσαν, προκάλεσε ακόμη τον τραυματισμό άλλων τριών ατόμων. Η αιτία της πρόκλησης της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Αρκετές κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την έκταση της καταστροφής στις ακαδημίες του δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο G1, η φωτιά ξέσπασε στις 05:10 το πρωί και κατασβέστηκε ολοκληρωτικά από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στις 07:30.
Παρότι δεν έχει ταυτοποιηθεί κανένα από τα θύματα μέχρι στιγμής, χρήση του θαλάμου είναι γνωστό ότι έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων του συλλόγου, ηλικίας από 14 έως 17 ετών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.


Οι εγκαταστάσεις των ακαδημιών είχαν επεκταθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, κοστίζοντας στον σύλλογο περίπου 6.2. εκατομμύρια δολάρια, και είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούνται εκ νέου από τον σύλλογο μόλις πριν από δύο μήνες.
Από την ομάδα της Φλαμένγκο έχουν περάσει αρκετοί Βραζιλιάνοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Μπεμπέτο και ο Ρομάριο. Σημαντικότερη στιγμή του συλλόγου είναι η κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες το 1981, της «νοτιοαμερικανικής εκδοχής» του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου