Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών δίαιτας

Πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών δίαιτας

Η 21χρονη Βρετανίδα φοιτήτρια Ella Parry, από το Shrewsbury, έχασε την ζωή της από υπερβολική δόση χαπιών δίαιτας, τα οποία αγόρασε από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με την μητέρα της κοπέλας, η κόρη της είχε αγοράσει τα επικίνδυνα χάπια online χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.Τα χάπια περιείχαν την επικίνδυνη τοξική ουσία δινιτροφαινόλη (DNP) για την οποία δεν υπάρχει αντίδοτο και αυτός είναι ο λόγος που οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να σώσουν την άτυχη κοπέλα.

Την Κυριακή 12 Απριλίου γύρω στο μεσημέρι η άτυχη φοιτήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί υπέβαλαν την 21χρονη σε τεστ τοξικότητας και βρήκαν ότι είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα της τοξικής ουσίας δινιτροφαινόλης. Παρά τις προσπάθειες για να σώσουν την φοιτήτρια, η κοπέλα έχασε την μάχη για την ζωή τρεις ώρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το DNP πωλείται κυρίως μέσω διαδικτύου ως ουσία που βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά έχει χαρακτηριστεί από τους γιατρούς ως εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το χρώμα της ουσίας είναι κίτρινο και χρησιμοποιήθηκε ως μέσον αδυνατίσματος για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1930, αλλά ανακλήθηκε το 1938 εξαιτίας των σοβαρών παρενεργειών που είχε προκαλέσει. Η αρχική και κύρια χρήση του στο παρελθόν ήταν ως ζιζανιοκτόνο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου