Thursday, 25 April, 2024

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στην Πέλλα: «Πάμε σε ένα νέο μοντέλο, του αγρότη – παραγωγού»!

Το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης επισκέφθηκε το δήμο Σκύδρας, σε χώρο εκδηλώσεων

προσκεκλημένος του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΣΕΑΣ) για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.Πολλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστές παραβρέθηκαν για να ακούσουν με ενδιαφέρον τον υφυπουργό, που έκανε λόγο για δικαιότερη κατανομή των ενισχύσεων μέσα στη νέα ΚΑΠ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τονίζοντας την ανάγκη πιστοποίησης του επαγγέλματος του αγρότη ενώ μίλησε για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων της πρώην ΑΤΕ bank.«Ταυτότητα στο κρέας και στο γάλα, που έγινε από μας νόμος του Κράτους, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα»

«Η Ελλάδα έχει παραγωγούς και εξαιρετικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα. Για καλύτερο αποτέλεσμα όμως απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Το νέο μοντέλο αγρότη μετατρέπει τον παραγωγό από εργάτη γης σε σύγχρονο επιχειρηματία οργανωμένο σε Ομάδες Παραγωγών με μακροπρόθεμο σχεδιασμό παραγωγής και εμπορίας ποιοτικών προϊόντων, με περιβαλλοντική συνείδηση, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός. «Στόχος του υπουργείου η ενίσχυση του αφοσιωμένου στη γη παραγωγού και όχι του ευκαιριακού ή εκείνου που θεωρεί την αγροτική δραστηριότητα πάρεργο ή συμπληρωματικό εισόδημα».

Για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών

«Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων αποτελεί μια καινοτόμο πράξη προηγμένου νομικού πολιτισμού, στοχεύοντας στην ανακούφιση χιλιάδων αγροτών επιχειρηματιών». Ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη-οφειλέτη, μειωμένη κατά ποσοστό 10% και τον επανυπολογισμό και επαναπροσδιορισμό της οφειλής για όσους υπάγονται, σύμφωνα με το γνωστό νόμο “περί πανωτοκίων” του Ν.3259/2004.Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου