Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τις Ομάδες Παραγωγών, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στα Γιαννιτσά

Το σχέδιο της ΚΥΑ που ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τις Ομάδες Παραγωγών παρουσίασε στις 11 Ιανουαρίου

στις τριάντα μεγαλύτερες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά την παρουσίαση της σχετικής ΚΥΑ η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στα Γιαννιτσά για το νέο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο εισάγεται ο νέος θεσμός της αναγνωρισμένης ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ με τα μειωμένα κριτήρια όσον αφορά τον αριθμό μελών (5 για την ζωική και 10 για την φυτική παραγωγή, σε σχέση με τον νόμο ν. 4384/2016 των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου απαιτούνται 20 άτομα) και την αποσύνδεσή τους από την αξία ή την ποσότητα παραγωγής. Γίνεται επίσης εξειδίκευση των Ομάδων Παραγωγών σε προϊόντα όπως τα οπωροκηπευτικά, ο καπνός, το βαμβάκι, η ελιά, τα σιτηρά και το γάλα. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21-1-2017 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και θα αφορά στη διαδικασία και τα δικαιολογητικά της αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών, ποιοι έχουν δικαίωμα να αναγνωριστούν, τα κριτήρια αυτής, τις Αρχές που θα προβαίνουν στην αναγνώριση, την διαδικασία της αναγνώρισης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, το δικαίωμα ψήφου της Γενικής Συνέλευσης κλπ.

Προσκαλούνται οι μεμονωμένοι παραγωγοί, αλλά και τα μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, όπως προσέλθουν για την ενημέρωσή τους. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τις Ομάδες Παραγωγών, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου