Friday, 19 April, 2024

Πιστώθηκαν 4 εκατ. για υπόλοιπα 2017 σε τευτλοπαραγωγούς

Στους λογαριασμούς των περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγών της χώρας, πιστώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου περίπου 4 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του Agronews.
Η εξέλιξη αυτή πρόσφερε μεν ανακούφιση στους παραγωγούς, ωστόσο, πρόκειται για μερική λύση του προβλήματος, όπως τονίζουν, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της απαίτησής τους, τα υπόλοιπα 6,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή, εξακολουθούν και είναι στον αέρα.
Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε στο Agronews εκπρόσωπος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες δεν πρόκειται να προβούν σε συμβάσεις συνεργασίας με την ΕΒΖ και πολύ περισσότερο να προχωρήσουν σε σπορά, αν δεν εξοφληθούν το σύνολο του ποσού και ταυτόχρονα δεν συζητήσουν σοβαρά με τη διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας και τα δύο συναρμόδια υπουργεία, για το μέλλον της καλλιέργειας.
«Μας έχουν τάξει πολλά και δεν έχουμε δει να γίνεται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Πίππας, τονίζοντας πως «ακόμα περιμένουμε την πρόταση του υπουργείου για κάποιο πρόγραμμα από το ΠΑΑ που θα μπορούσε να στηρίξει την καλλιέργεια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου