Thursday, 28 March, 2024

Η Π.Ε. Πέλλας κοντά στους πληγέντες παραγωγούς Αθύρων, Λειβαδίτσας, Ραχώνας

Μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες – βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, στις τοπικές κοινότητες

των Αθύρων, της Λειβαδίτσας και της Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Γιαννιτσών επισκέφθηκε τις περιοχές για να διαπιστώσει τις ζημίες.
Παρατηρήθηκαν σοβαρές καταστροφές σε οπωροκηπευτικά αλλά και σε καλλιέργειες βάμβακος, ενώ, οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν και δένδρα.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Διευθυντή και τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας. Ήδη, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και έκανε την καταγραφή των ζημιών. «Πρέπει να υπάρξει αποζημίωση των παραγωγών και αποκατάσταση μέρους τους εισοδήματός τους, ώστε, να μπορούν οι παραγωγοί να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν προς όφελος της τοπικής οικονομίας» τόνισε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου