Έκτακτη Είδηση
Home / Ειδήσεις / Αγροτικά / «Η Πρωτογενής Παραγωγή βασική προϋπόθεση για την Επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας»

«Η Πρωτογενής Παραγωγή βασική προϋπόθεση για την Επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας»

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου απάντησε σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στη Βουλή στην Επίκαιρη Επερώτηση

που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την Αγροτική Παραγωγή.
Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της επισήμανε τα εξής:
«Ο αγροτικός τομέας της οικονομίας αποτελεί πεδίο πρώτης προτεραιότητας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη λήξη των μνημονίων. Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική έκβαση μιας δυναμικής προσπάθειας ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η αποτύπωση της πραγματικότητας.
Η έλλειψη χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με το ξεπούλημα της ΑΤΕ και η καταρράκωση του συνεταιριστικού κινήματος ως το 2015 είναι δυο σημαντικοί ανασχετικοί παράγοντες που καταδεικνύουν την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Βασική στόχευσή μας είναι η εξασφάλιση και η ανάπτυξη της απασχόλησης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως για παράδειγμα οι ελληνοποιήσεις με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η εκπαίδευση, η ευφυής γεωργία, η μείωση του κόστους παραγωγής.
Η πολιτική μας συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Η επιτυχία της προσπάθειας μας περνάει μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια που μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα αποτελέσματα. Τα συλλογικά σχήματα μπορούν να θωρακίσουν την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα στη νέα εποχή».
Ακολουθεί η ομιλία της στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=KnTXPLbVr-c&t=91s&fbclid=IwAR1Pq_fuzgcHoNFNb6xtXpQzuIisqZItOII1SDHN75taMy9vQGhXvpW6Vr0

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.