Έκτακτη Είδηση

Home / Ειδήσεις / Αγροτικά / Γιάννης Σηφάκης: Και τα συμπύρηνα ροδάκινα στο de minimis με απόφαση του Υπουργού

Γιάννης Σηφάκης: Και τα συμπύρηνα ροδάκινα στο de minimis με απόφαση του Υπουργού

Τώρα σύσκεψη του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τους συνεταιριστές για τις ποικιλίες και τα στοιχεία της ζημιάς και στα συμπύρηνα ροδάκινα
Είναι γνωστό ότι στην σύσκεψη Υπουργού με βουλευτές των ροδακινοπαραγωγών Νομών που ανακοινώθηκε το de minimis στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια ο Υπουργός είχε δεσμευτεί να εξετάσει και την καταβολή de minimis και στα συμπύρηνα μετά την προσκόμιση στοιχείων ζημιάς.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενημερώνει ότι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.
Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, των υπηρεσιών και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών των περιοχών αυτών και συλλογικών φορέων των αγροτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.